megtobbmeset-16

A bölcsőde

Számunkra sem volt könnyű először elengedni saját gyermekeinket. Pontosan tudjuk, hogy családonként és gyerekenként mégis mindig más történettel dolgozunk. Igyekszünk odafigyelni az egyedi igényekre és mind a gyerekek, mind a szüleik, mind az alakuló közösségek szükségleteihez szabni a beszoktatás módját és idejét. A fokozatos, ám biztonságos átmenet végeredménye tapasztalataink szerint megnyugtató minden szereplő számára.

Mindennapok

Célunk a szeretetteljes, érzelmekben gazdag bölcsődei élet megteremtése. Gyermekeink étkezése egészséges és változatos. Egész évben biztosítjuk a reggeli és az uzsonna mellé a zöldségféléket és gyümölcsöket. Saját füves és fás kertünk, valamint tágas (fedett) teraszaink segítségével a lehető legtöbb időt tartózkodunk a levegőn. Az óvodaérett gyermekeknek lehetőségük van óvodánkhoz kapcsolódni, ahol együtt lép tovább korábbi csoporttársaival.

megtobbmeset-39

Gondozók és nevelés

A gondozás – nevelés nyugodt, családias légkörben valósul meg nálunk. Kiemelkedően fontosnak tartjuk a gondozónők és a gyerekek közötti mély és bizalmon alapuló kapcsolat kialakítását, hiszen ez az érzelmi kapcsolat legtöbbjüknél az első új, családon kívüli mély kapcsolat. Tisztában vagyunk ennek jelentőségével és hatásával személyiségfejlődésükre.

A gyerekekkel jól képzett szakemberek foglalkoznak, akik mind pedagógiai, mind egészségügyi ismeretekkel rendelkeznek. Jártasak a fejlődéslélektanban és mindent megtesznek, hogy mind a mozgásfejlődésben, mind a gondozásban és a játéktevékenységekben is ideális körülményeket nyújthassunk.

Nincsenek elvárásaink a gyerekekkel szemben sem az evés, sem a szobatisztaság, sem a beszéd tekintetében. Minden gyermek a saját ritmusában fejlődik, nincsen értelme ebben az életkorban hasonlítgatnunk őket egymáshoz. Mindent megteszünk, hogy támogassuk fejlődésüket, ehhez maximálisan szem előtt tartjuk az adott gyermek egyéni és életkori sajátosságait.

Napirend és csoportok

Öt bölcsődei csoportban várjuk a gyerekeket, mindig meg tudjuk találni az új érkező csöppséghez leginkább illő gondozónőket, illetve a már meglévő közösséget. Barátságos környezetben, kis létszámú (maximum 12 fő) csoportokban töltik napjaikat a kicsik. Szobáink világosak és tágasak, sokféle játék és mozgásfejlesztő eszköz színesíti a mindennapokat.

megtobbmeset-55

Napirend a bölcsiben

  • 7:00 – 9:00 érkezés, játék
  • 9:00 – 9:30 reggeli
  • 9:30 – 11:30 játék, levegőzés, udvari játék
  • 11.30-12.00 készülődés az ebédhez
  • 12:00 – 12:30 ebéd
  • 12:30 – 15:00 csendes pihenő
  • 14:30 – 15:00 ébredési sorrendben testápolás
  • 15:00 – 15:20 uzsonna
  • 15:20 – 17:30 játék, levegőzés,
  • 17:30 – zárás